ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Концепція розвитку Чернігова: на чому роблять акцент розробники?

Featured Video Play Icon

Чернігів не просто відновлюється після атак російських загарбників, а й активно працює над концепцією розвитку міста. Її розробляє студія живої архітектури та дизайну “Yakusha”, акцент роблять на стійкості Чернігова. Наявність чіткої та комплексної візії як відбудовувати та надалі вдосконалювати місто — це важливий крок на шляху до привернення донорів та інвесторів.

Зараз принципово важливо привернути увагу інвесторів для подальшого розвитку. Адже нині місто відновлюється після активної фази бойових дій на його території. Крім розбитої інфраструктури, суттєво пошкодженого житлового фонду, після блокади виникли й інші проблеми.

Розробники концепції “Чернігів — стійке місто” роблять акцент на історії та екологічній привабливості. Це у свою чергу передбачає в перспективі й втілення відповідних проєктів.

Крім озвучених ідей серед інших є також думки щодо змін у генеральному плані міста, побудова медичного центру, розвиток культурних та освітніх осередків порайонно, розробка бренду Чернігова і так далі.