Факт-новини: оперативні сюжети

Комунальний фронт. Як відновлюють техніку чернігівські комунальники

Featured Video Play Icon

“Війна війною, а Чернігів має бути чистим”, – каже начальник КП “АТП 2528” Руслан Волок. Тому кожного дня, навіть під обстрілами, працівники забезпечували чистоту у місті. Було складно і страшно, адже ворог гатив, куди бачив. 28 одиниць автомобілів і 12 тракторів були пошкоджені.

Наразі на підприємстві розпочали відновлення і ремонт техніки. Та без сторонньої допомоги підприємству не обійтися, і реальна підтримка є. Із Полтави до Чернігова надійшли 2 навантажувачі та 2 трактори. Волонтери також не стоять осторонь.

Цей автобус, який перевозить працівників, був дуже пошкоджений, залишався сам каркас, оскільки в нього було пряме влучення. 3 місяці плідної роботи і він неначе новий. Василь Бондаренко з гордістю показує свій транспорт, на якому працює вже багато років, каже робили все своїми руками. Матеріалами забезпечило підприємство.

Єдине, що псує картину, – відсутність вікна. Григорій Ятченко щодня вивозив сміття з будинків чернігівців, допоки це було можливо. Цей сміттєвоз був повністю розбитий і зазнав чималих технічних пошкоджень. Спочатку навіть думали, що зробити тут нічого не вдастся. Але спробували – і вийшло – автомобіль на ходу.

І цей сміттєвоз готують до експлуатації. Водій Володимир Житник запевнив, що через 3 дні завершить ремонт. Та не тільки автотехніка зазнала значних ушкоджень від рашистських обстрілів, а й приміщення підприємства. Уламками побиті адміністративні будівлі, повилітали вікна, двері, подекуди зруйнувало дах. На сьогодні більшість недоліків вже усунена, запевнив начальник підприємства Руслан Волок.