Факт-новини: оперативні сюжети

Колодязь Іллі пророка

Featured Video Play Icon

Кринична вода, яку віруючі люди вважали святою, у колодязі поблизу Іллінської церкви на Болдиній горі у Чернігові, непридатна до пиття. Такий діагноз їй поставили  фахівці після дослідження відібраних проб.

  • Вода не відповідає санітарним нормам. Перевищення мікробіології. тобто кишкова паличка за рахунок каналізації приватного сектору. Немає сенсу заглиблювати, вся поверхнева вода забруднена. Ми не заглибимося на 100м. Значне перевищення марганцю. Це – небезпечний показник, – коротко акцентував  керівник КП « Чернігівводокпанал» Сергій Малявко.

Єдиний варіант вирішення проблеми, це  підключення її до міського водогону  і встановлення сучасної колонки, – такого висновку дійшли на ” Чернігівводоканалі”. Для цього потрібно прокласти 50 метрів водогону  територією історичного заповідника. А на це потрібна низка відповідних дозволів. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив направити відповідного листа з висновками щодо якості води та пропозицією рішення в архітектурно-історичний заповідник. А також попросити депутата, від якого надійшло звернення, посприяти у вирішенні питання дозволів.