Факт-новини: оперативні сюжети

Колесо огляду в центрі Чернігова. Хто «за», хто «проти»

Featured Video Play Icon

Так виглядає Чернігів з квадрокоптера. Знімали його з висоти пташиного польоту  в одній із локацій, яка пропонуються для розміщення колеса огляду. Найкращий варіант – в стороні від Катерининської церкви. Але через  те, що це державні землі, вирішити це питання буде дуже складно,- акцентували на оперативній нараді у міського голови відповідальні посадовці. Тому розглядаються інші варіанти.

– У Центрі : вул. Толстого- пр. Миру, заїзд з Толстого, якщо йти до Катеринки. Третя, де пам`ятник Леніну був, – деталізує міський голова В. Атрошенко. –  Теоретично,  можна було б перенести зону загиблим на Болдину гору. В районі Дитинця туристу було б більш цікаво. Треба відкрите обговорення з залученням істориків. Я хочу, щоб  виграло наше місто.

Начальник управління земельних ресурсів ЧМР  Василь Дмитренко  проінформував про дискусію депутатів з цього приводу  під час засідань постійних комісій. Окремі депутати вважають, що локація вибрана невдало.

– Маємо оглядову панораму, – каже міський голова В. Атрошенко. –  Треба йти на адекватне, конструктивне обговорення. Закиди, що на цьому буде міський голова заробляти, відкидаю. Ми зробимо публічний, відкритий аукціон по залученню інвестора. Треба ретельно виписати вимоги до колеса.

Найвища точка буде на висоті 35 метрів. Це на три метри нижче, ніж хрест на Катерининському храмі. З колеса огляду можна буде подивитися на історичний Чернігів з висоти пташиного польоту і отримати додаткові враження та емоції. Така можливість буде привабливою не тільки для туристів, але й для мешканців міста та області,  вважає мер.

– Я переконаний, якщо навіть якісь моменти не ідеальні, плюсів більше, ніж мінусів, – каже мер. -Абсолютно відкрито будемо проводити дискусію з цього питання. Я би поставив пріоритети міста на перше місце. Якщо місто виграє від цього, то треба шукати шляхи для вирішення цього питання. Якщо ні, то закриваємо його і рухаємося далі.

 Що з цього приводу думають чернігівці? Чи додасть колесо огляду туристичної привабливості нашому місту і чи цікаво їм особисто подивитися власними очима на Чернігів з висоти? Про це ми запитали у перехожих:

  • Я проти. Поки не можу пояснити чому, але я відчуваю інтуїтивно, що воно тут непотрібно;
  • -Чесно  кажучи, це наче хороша ідея, і вона має місце з точки зору туристичної привабливості міста;
  • На Алеї  Героїв, дійсно, не сильно доречно, бо там фонтани, парк, люди гуляють;
  • Я думаю, що колесо у міськсаду стареньке, и туди навіть страшно сідати (я там вже років 10 не катався через страх, що воно може розвалитися.  Тому, можливо, нове колесо буде здорово.
  • Ну да, дітям цікаво, і мені цікаво;
  • Панорама  буде добра.

Питання щодо виділення земельної ділянки для розміщення колеса огляду у центральній частині Чернігова буде розглядатися на сесії міської ради 25 червня 2020 р.