НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Кількість хворих на COVID у Чернігові зменшується

Featured Video Play Icon

Святкування Великодня у Чернігові пройшло без порушень карантинних заходів, повідомили правоохоронці на ранковій нараді в муніципалітеті 5 травня. Біля кожної церкви, де відбувалися Пасхальні богослужіння, чергували наряди поліції і Муніципальної варти.  Адмінпротоколів про порушення карантинних обмежень під час святкування  не складали.

  Як свідчить офіційна статистика,  за останній тиждень в обласному центрі зменшилася кількість  захворілих і  госпіталізованих.

 За 17 тиждень в обласному центрі захворіло 497 людей, одужало  – 701, госпіталізовано – 138, виписано – 207, померло   – 18 осіб.  В чернігівських лікарнях перебуває 301 людина з коронавірусною інфекцією.  На кисневій підтримці  – 203 особи, 7 –  на апаратах  ШВЛ, завантаженість кисневих ліжок складає близько 46%.

 «Вже тиждень, з 26 квітня по 2 травня, бачимо суттєву різницю між цифрами госпіталізації   і  виписаних.  Спостерігається поступове зниження госпіталізованих – 301 особа. Ми починали бити тривогу, коли було 230-260, сподіваємося прийдемо до цієї цифри.  Зараз хвиля потроху спадає. Висновки, як ми провели Пасхальні дні, будемо  бачити 15-20 травня. Чекаємо рішення Уряду щодо виходу Чернігова  із “червоної зони” – підсумував міський голова Владислав Атрошенко.  В Чернігові відсьогодні відкрили дитячі садочки, до школи пішли учні 1 – 4 класів. Але розслаблятися зарано, кажуть медики, чернігівцям необхідно дотримуватися  обмежувальних заходів і надалі, аби місто якомога скоріше вийшло з “червоної зони”.