Факт-новини: оперативні сюжети

Христос народився! Славімо його!

Featured Video Play Icon

7 січня в Катериненській церкві відбулася  різдвяна служба, на якій чернігівські священослужителі не тільки привітали містян зі святом, а й помолилися за тих, хто оберігає життя та свободу громандян України.

Настоятель храму Святої Великомучениці  Катерини Отець Роман звернувся до парафіян з такими словами:
«Нехай наступний рік за милістю Божою буде всім нам на благо, принесе подолання від пошесті згубної, наблизить для України час перемоги й встановлення справедливого миру».

За словами Єпископа ПЦУ Євстратія Зорі, подія, яка сталася у давнину, є викликом для сьогодення. Вона закликає славити Ісуса, бо з текстів різдвяного богослужіння, колядок та вертепних дійств можна дізнатися, що ставлення до народження Христа було неоднозначним.

«Ангели його прославляли, пастухи раділи, східні волхви-мудреці прийшли поклонитися йому, бувши приведений чудесною зіркою, але Ірод-цар цієї події не зрадів, бо злякався, що престол від нього буде відібраний, тому побажав вбити божествене немовля й заради цього наказав винищити усіх немовлят в околицях».

Чернігівці ставляться до свята з повагою. Але в період пандемії багато містян не ходили на різдвяну службу у храми міста.

Попри те що закінчується передріздвяний піст, священики просять парафіян дотримуватися культури харчування. Адже переїдання та пияцтво не лише шкодить здоров”ю, це ще й гріх.