ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Хор музичного коледжу переміг на Всеукраїнському конкурсі в Ужгороді

Featured Video Play Icon

Дві лауреатські премії привезли  чернігівські хористи. На Закарпатті пройшов перший Всеукраїнський фестиваль-конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка.

Здійснити поїздку  до Ужгорода  керівницю хорового колективу музичного коледжу  Марину Гончаренко надихнули студенти. Звуки повітряних тривог, відключення  світла не стали на заваді під час підготовки до конкурсу.

– І все це відбувалося, скажімо  стресово трошки. Мені дуже хотілося вивезти дітей. Щоб вони отримали гарні емоції. Щоб подивилися, що життя продовжується. Що багато є колективів, які варто послухати і чомусь, навіть повчитися в них, – розповіла хормейстерка, викладачка Марина Гончаренко.

10 дитячих, молодіжних, дорослих колективів з Києва, Одеси, Львова, Чернігова та Закарпатської області  виборювали перемогу своїм співом. Наше місто на конкурсі представляли мішаний хор та вокальний ансамбль «Діти Магури» музичного коледжу імені Ревуцького.

Ми до цього вже брали участь у дистанційному конкурсі. А саме, щоб кудись поїхати і доволі на велику відстань – це для нас вперше. На конкурсі панувала тепла атмосфера. Учасники були присутні під час виступів одне одного і всіляко підтримували одне одного. Після виступів могли підійти і сказати чи якусь похвалу, чи вказати на якісь недоліки у виступі,-  зазначив керівник вокального ансамблю”Діти Магури” Олександр Бойправ.

Мішаний хор повернувся додому з дипломом першого ступеня, а «Діти Магури» були удостоєні диплома  другого ступеня. Чернігівці також  приєдналися  до  всесвітнього  флешмобу «Хори за мир», який пройшов на Театральній площі Ужгорода.

Усі ми об’єднались заради спільної мети, заспівати «Хори за мир». Це всесвітньовідомий Dona Nobis Pacem. Також ми співали «Ой у лузі червона калина» в обробці Кречка і власне «Боже великий,єдиний», що є духовним гімном нашої країни, – говорить хормейстер вокального ансамблю”Діти Магури” Артем Перцев.

За участь у хоровому марафоні, за збереження та розвиток української культури студентський хор отримав ще й Подяку Ужгородської  міськради.