НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Ходити повноводними річками чи піти на металобрухт?

Featured Video Play Icon

Зробити музеєм на пляжі або продати з молотка? Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко пропонує містянам до червня визначитися з майбутнім легендарного теплоходу «Казбек».

Зроблений на московському суднобудівному заводі у 1972 році “Казбек” нині стоїть у Жавинській затоці. Дванадцять років тому чернігівський Річковий порт відмовився від оренди і передав судно міській раді. Тоді оголосили тендер, але бажаючих його купити, а потім витратити 300 тисяч на капремонт не знайшлося. З того часу теплоходом опікується міське управління освіти. Коштом спонсорів його частково причепурили. Кілька років він ходив Десною. Екскурсії ледь покривали витрати на пальне. Про прибуток мова не йшла. Його утримували коштом міського бюджету. У цьому році ” Казбек” має пройти капітальний ремонт.

«Казбек» міг взяти на борт 150 чоловік. Це максимальна завантаженість теплохода. При цьому через обміління Десни він ходив не далі залізничного мосту. Як акцентував Владислав Атрошенко, річка міліє, а держава не планує вкладати кошти в очищення її русла. Тож пропозицію громадськості аби витягти “Казбек” на сушу та відкрити там музей мер пропонує обговорити.

Тож питання щодо продажу теплоходу “Казбек”, за пропозицією Владислава Атрошенка, зняли з порядку денного 7 сесії Чернігівської міської ради і визначили місячний термін на його обговорення.