НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Харчування у школах та дитсадках Чернігова може здорожчати

Featured Video Play Icon

З наступного року харчування у школах та дитсадках Чернігова може здорожчати. За розрахунками КП “Шкільне” – приблизно на 30 відсотків. Нинішня ціна у 23 гривні 50 копійок, не відповідає розцінкам на продукти та інші складові вартості їжі.

За словами Віталія Лосєва, у КП “Шкільне” наразі проходить повне оновлення обладнання, яке використовується для приготування їжі. Також з 15 листопада українські школи перейдуть на нове меню – більш різноманітне і корисне для здоров’я дітей. До нього теж треба буде адаптуватися.

Вартість харчування для школярів залежить і від того чи перебувають вони в навчальному закладі в групі подовженого дня, чи замовляють повний обід, або ж бутербродний варіант. Для батьків шкільне харчування це впевненість в тому, що дитина нагодована. Новину про можливе здорожчання сприймають по-різному.

Як і раніше, вартість шкільного харчування частково компенсуватиме бюджет Чернігова – 40 відсотків для шкіл і 25 для дитсадків. Цього року, за даними фінансового управління міської ради, на це закладали 36 мільйонів гривень, а у проєкті кошторису на 2022 рік заплановано вже 43 мільйони. Наскільки саме зростуть ціни на харчування, вирішуватиме міська рада.