Факт-новини: оперативні сюжети

Карантин послаблять. Але розслаблятися не варто

Featured Video Play Icon

Нових інфікованих у Чернігові станом на 9 годину ранку 5 травня  не виявлено. 

  В інфекційному відділенні   Чернігівської міської лікарні №2 знаходиться четверо пацієнтів з  COVID- 19, восьмеро вдома на самоізоляції. На цей час у місті  вже  зроблено більше 400 ПЛР-  та понад 300 експрес-тестів, ситуація контрольована та локалізована. Про це  заявив  начальник управління охорони здоров”я  Владислав Кухар на оперативній нараді у вівторок. Він також запевнив, що в лікарнях Чернігова є все необхідне для того,  аби захистити медичний персонал. 

   Чернігів буде готуватися до послаблення карантинних заходів. Вони заплановані з 11 травня. Але розслаблятися не варто, – акцентував   міський голова  Владислав Атрошенко.  Все відбуватиметься у відповідності до Постанови Кабміну. Міська рада, у свою чергу, розробить певний алгоритм дій для старту процедури послаблення роботи бізнесу та інших закладів.

За інформацією МОЗ України, наразі відсоток українців, у яких підтверджено COVID-19, у 12 разів менше,ніж у США.  В Україні зафіксовано 12697 випадків коронавірусної хвороби на ранок 5 травня. З них 316 летальних, 1875 пацієнтів одужало. За останню добу додалося 366 нових випадків.