Факт-новини: оперативні сюжети

Канікули у чернігівських школах можуть розпочатися на тиждень пізніше: яка епідситуація у місті

Featured Video Play Icon

Йти на осінні канікули вчасно чи продовжити навчання ще на тиждень? Це мають визначати у Чернігові найближчим часом. Враховуючи епідеміологічну ситуацію із захворюваністю на COVІD-19, начальник управління освіти Василь Білогура під час розширеної наради в муніципалітеті пропонував відтермінувати канікули.

Міський голова дав доручення у найближчі два дні вивчити думку батьків по школах з цього приводу, оскільки багато хто заздалегідь планував канікули з дітьми з наступного понеділка. І не пізніше ранку четверга оголосити дату початку осінніх канікул.

За інформацією управління освіти, чернігівські школи та дитячі садки працюють у штатному режимі. Відвідуваність – на рівні минулого тижня. На COVID-19 захворіли 22 учні, 16 класів, а це 496 дітей, на самоізоляції. У дитсадках – захворіло 3 дитини, на самоізоляції 3 групи у різних закладах. З 8 листопада вступає в дію наказ МОЗу щодо обов’язкової 100% вакцинації, зокрема, педагогічних працівників.

За словами Василя Білогури, на сьогодні таких закладів 3. Це 4 школа – 98%; 17 школа – 97%; 36 школа – 93%. 84 % освівтян вакциновано, у дошкільних закладах цей відсоток становить 86%.

У Чернігові вже вакцинувалися 50 тисяч 866 людей – це 21,7% від всього населення. Першу дозу вакцини одержали 64 тисячі 220 чернігівців – це майже 27,5%. За словами медиків щодня вакцинується 400 – 600 людей.

За інформацією медиків, за тиждень в місті захворіло 665 людей. Щодня з коронавірусною інфекцією госпіталізують до 20 пацієнтів. 28 жовтня депутати розглянуть питання про придбання ще однієї кисневої станції, яка дасть можливість забезпечити медичним киснем додаткові 130 ліжок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові заповнені 93% ліжок для хворих на Covid-19