НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Кабінети, меблі, сучасна техніка: чернігівські школи готуються до навчального року

Featured Video Play Icon

До початку нового навчального року залишилося трохи більше двох тижнів. Всі школи міста активно готуються до зустрічі з дітьми: оновлюють фасади, ремонтують приміщення всередині, облаштовують класні кімнати, встановлюють нове обладнання. В школі №20 на фінішну пряму виходять роботи з благоустрою, які були розпочаті ще торік в рамках міської програми «Бюджет участі». Нині облаштовують ганок та вхідну частину. Подібного ремонту тут не проводили з 1963 року, фактично з дня відкриття.

Окрім благоустрою території, у школі цьогоріч планують розпочати і реконструкцію спортивного майданчика. Незабаром на цьому місці має з’явитись сучасний простір європейського зразка для проведення спортивних занять. Загалом, за словами В’ячеслава Почепа, роботи з благоустрою території за програмою «Бюджет участі» ведуться в 10 школах міста.

Приводять до ладу у 20-ій школі і кабінети. Цьогоріч замість звичних трьох перших класів у навчальному закладі буде чотири. Спеціально для нього виділили додаткове приміщення.

Школи міста забезпечують і учбовим приладдям. В навчальні заклади надійшли нові дидактичні матеріали для учнів молодших класів. Це сучасні магнітні дошки, математичні інструменти, глобуси, абетки, короткофокусні проектори, моделі дослідника та сонячної системи та багато іншого, що допоможе маленьким чернігівцям більш якісно засвоювати матеріал. Цьогоріч крім традиційного обладнання школи отримали і сучасне ком’пютерне.

Таке обладнання управління освіти Чернігівської міської ради придбало для кожного першого класу у місті. Вартість одного комплекту дидактичних матеріалів – 24 тисячі гривень. Аби забезпечити перші класи всім необхідним, виділяються кошти з державного і міського бюджетів: державна субвенція – 5 мільйонів гривень, решта – 12 мільйонів– кошти міста.

За словами Василя Білогури, кошти між освітніми закладами міста розподіляються в залежності від їх потреб. В одні школи закупають функціональні меблі, в інші –технологічне обладнання та якісну дидактику. Загалом на підготовку до навчального року початкових класів шкіл Чернігова планують витратити 12 мільйонів гривень. Кожен клас буде укомплектований комп’ютерами та проекторами.