Факт-новини: оперативні сюжети

Із локдауну – за парти

Featured Video Play Icon

25 січня чернігівські школярі повернулися до очної форми навчання. На уроки вийшли як молодші, так і старші класи.

За дорученням міського голови Владислава Атрошенка, управління освіти міської ради спільно з керівниками навчальних закладів розробили графіки занять окремо для кожного класу. Учні початкових класів приходять до школи як завжди на восьму годину ранку, а от для дітей 5 – 11 класів заняття тепер розпочинаються пізніше.

Основні предмети викладатимуться в школі, розповідає Ольга Шелест. На дистанційному викладанні залишили такі предмети, як образотворче мистецтво, музика, основи здоров’я, трудове навчання, а у старших класах – зарубіжна література, громадянська освіта та трудове навчання. Вчителі кажуть, що дуже скучили за дітьми. Вони раді побачити учнів в класі, а не на екрані комп’ютера.

Чернігівка Світлана – мати двох школярів. Жінка неабияк задоволена тим, що поновили звичайне навчання, каже, сьогодні її діти збирались до школи як на свято.

Невідомо, як довго триватиме очне навчання. Адже ситуація з коронавірусом залишається складною. Чернігівщина, як і вся Україна, живе за правилами “помаранчевої” зони. Поки ж діти навчатимуться за новим графіком та спеціальним розкладом для кожного класу.