Факт-новини: оперативні сюжети

Історія українського війська

Featured Video Play Icon

  Які експонати презентували на виставці до Дня Соборності України?

З виконання Гімну України розпочали виставку “Історія українського війська: 1917-1921 -го років” у обласному молодіжному центрі. В заході, присвяченому Дню Соборності України, взяли участь представники історичної спільноти, посадовці, краєзнавці та представники Збройних сил України. Експозиція створена науковцями українського інституту національної пам’яті.

На виставці представлено 19 стендів, які розповідають про історичні події та військові традиції столітньої давнини. Про те, як творилося військо в часи УНР та які люди йшли до нього , про легендарних командирів, відзнаки, зброю, видатні військові формації та бойові операції тих років. . .Окремі слайди присвячені військовим керівникам та командирам тієї доби.

Подивитися на експозицію прийшло багато військових. Серед них і підполковник Олег Прохоренко… Чоловік мріяв стати військовим з дитинства, і вже протягом 25 років віддано служить Батьківщині. Вважає, що подібні заходи дуже цікаві, особливо для молоді. Експозиція буде відкрита для відвідувачів протягом місяця, вхід вільний.