Факт-новини: оперативні сюжети

«Інтенції буття»: у Чернігові відкрилася виставка Михайла Федорина

Featured Video Play Icon

З весни трагічного 22-го року і до сьогодні. У художньому музеї відкрилася персональна виставка киянина Михайла Федорина «Інтенції буття». Роботи різножанрові. Представлені пейзажі,натюрморти та портрети. На одному з полотен зображений сам автор. Виглядають твори незвично, цим вони і запам’ятовуються. Колеги називають Михайла Федорина художником, який мислить нешаблонними категоріями.

-Як на мене, мені його роботи дуже допомагають вдивлятись в світ, вдивлятись в те, навіть, чого ми не бачимо. І розуміти, що воно прийде, обов’язково провернеться, – зазначив організатор виставки, художник Геннадій Гутгарц.

Основою експозиції є архітектурні етюди Києва та Чернівців. Як зазначено в анотації до виставки, етюди розповідають нам про дім, як про багатогранне місце, в якому віддзеркалюється цілий комплекс соціальних та культурних аспектів, перетинаються людські долі на тлі простору і часу.

Він нам показав на своїх полотнах власні переживання стосовно того, що значить насправді для людини її дім і що значить насправді для людини передчуття його втратити, – каже куратор виставки Анатолій Новак.

Михайло Федорин особисто пережив передчуття втрати домівки. Під час спроби військ рф захопити столицю, він разом із матір’ю виїжджав до Чернівців.

Ми зараз в пустоті. Плюс тривоги постійні,тривожні новини. Ми вдивляємось в куточки вулиць, в куточки інтер’єрів і шукаємо той світ, світ позитивного розвитку до якого ми звикли. Який, ми сподіваємось, скоро до нас прийде, – підкреслив Геннадій Гутгарц.

Виставка Михайла Федорина триватиме в музеї до 9 липня.