Факт-новини: оперативні сюжети

єПідтримка у Чернігові: чернігівці активно витрачають кошти за вакцинацію

Featured Video Play Icon

  Напередодні новорічних свят чернігівці активно купують подарунки. Чимало людей для цього використовують так звану «ковідну» тисячу, отриману за повний курс вакцинації . Найпопулярніша стаття витрат цих віртуальних грошей у мешканців обласного центру – це книжки. Тож, у спеціалізованих магазинах нині – аншлаги.

У «Будинку книги» кажуть, з початку старту програми Е-підтримка , більшість покупців розраховуються саме віртуальною карткою. Обирають на подарунки не лише книжки, а й настільні ігри для дітей, набори для творчості, канцелярію.Одним словом купують все , що є в асортименті. За неповних два тижня обсяги продажів у книжкових магазинах міста збільшився утричі. Пішли вгору і онлайн замовлення,адже люди, які не мають у своїх смартфонах функції NFC ,за допомогою якої достатньо прикласти гаджет до терміналу і розрахуватися, можуть придбати товар за цю тисячу – через інтренет сайт.

За є-тисячу можна придбати і подарунковий сертифікат на книги. Щоправда, на сайті зробити цього неможливо, потрібно особисто приходити до магазину.

Окрім книжкових магазинів, тисячу від держави можна використати на залізничні та авіа квитки в межах України, спортзали, похід до кінотеатру, театри та музеї. У Чернігівському облмуздрамтеатрі кажуть, квитки на вистави за «ковідну» тисячу у них теж купують активно. Підготували для театралів також спеціальні сертифікати.

Олександр Майшев розповідає, купити квитки на вистави та концерти у касі за є-підтримкою можна виключно на репертуар облмуздрамтеатру , однак, якщо чернігівці хочуть витратити ці гроші на гастрольні заходи, купити квитки можна через інтернет. Не квапляться витрачати вакциновані чернігівці свій «бонус» на музеї. Нині тих, хто застосував тут віртуальну тисячу – небагато. У Чернігівському обласному художньому музеї відвідувачам пропонують за «ковідні» гроші будь-яку з послуг і це не лише відвідування експозицій.

Ажіотажу з відвідуванням тут немає, але працівники музейної справи сподіваються, що охочих провести своє дозвілля тут і скористатися при цьому віртуальними грошима від держави, за 4 місяці буде достатньо. Нагадаємо, для отримання виплат за повний курс вакцинації від коронавірусу треба зареєструватися в Дії . Заявки на отримання 1000 гривень від держави подали вже понад 5 мільйонів українців, 6 мільйонів уже відкрили спеціальну карту.