Новини

Грип продовжує забирати життя українців

За минулий тиждень в Україні на ГРВІ захворіло понад 201,5 тисяч людей, із них 53,2% – діти. Від наслідків грипу померло 2 громадян.

Такі дані оприлюднило міністерство охорони здоров’я України.

Інтенсивний показник захворюваності склав 527,2 на 100 000 населення, що на 10,6% більше епідемічного порога по Україні. У країні зафіксовано широке географічне розповсюдження грипу.

Інтенсивний показник захворюваності – на рівні аналогічного періоду минулого сезону. В 11 областях та м. Київ не зареєстровано перевищення епідемічного рівня, в інших 13 областях перевищення епідемічного порога відповідає низькій інтенсивності епідемічної активності грипу та ГРВІ.

За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР у 20 із 149 зразків матеріалів визначено віруси грипу: 7 – типу А(Н1)pdm09, 10 – А не субтипований, 3 – типу B.

За тиждень отримано повідомлення про два летальні випадки унаслідок грипу, що підтверджено методом ПЛР.  Всього з початку епідсезону зафіксовано 68 смертей від наслідків грипу. Жоден померлий не був щеплений проти грипу, – йдеться у повідомленні.