ТОП 5

У школах Чернігова оголосили додаткові канікули

Featured Video Play Icon

Учням школи №16 Чернігова вже повідомили про додаткові канікули, що розпочинаються завтра, 5 лютого.

Навчання в закладі вирішили призупинити через зростання кількості хворих дітей поки що на три дні – до п’ятниці включно. Далі ситуацію будуть моніторити і за потреби обмежувальні заходи продовжать, кажуть у школі. Навчальний матеріал планують надолужувати за рахунок ущільнення.

Нагадаємо, у чернігівських школах №16, 23, 29 і 30 починаючи від завтрашнього дня (5 лютого) оголошуються додаткові канікули у зв’язку з високим рівнем захворюваності учнів на ГРВІ. Рівень відсутності дітей через хворобу в цих закладах перевищує 20%. По місту є ще кілька шкіл, де рівень захворюваності близький до 20%. Тут за ситуацією спостерігатимуть і у разі потреби запровадять додаткові канікули.

За інформацією міського управління охорони здоров’я на вечір 3 лютого, кількість захворювань на ГРВІ по Чернігову менша за епідпоріг на 40%. За тиждень рівень захворюваності піднявся не набагато, на кілька десятків хворих сумарно по місту. За минулий тиждень медики зафіксували в Чернігові 1639 випадків захворювання на ГРВІ. З них 1117 – у дітей. У понеділок сумарно по місту до лікарів звернулися 362 нових хворих, з яких дітей – 259.