Новини

Грип, ГРВІ та Covid: на Чернігівщині за тиждень занедужало понад 7300 людей, троє померли

За минулий тиждень на ГРВІ захворіло 7385 мешканців Чернігівщини. Це на 10,7% менше, ніж за попередній період.

Рівень захворюваності перевищує епідемічний поріг на 36,3%.

Про це повідомили у Чернігівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: Чернігівці отримали платіжки за опалення зі збільшеними сумами – в ОТКЕ пояснили причину

До лікувальних закладів госпіталізовано 153 хворих, у т.ч. 89 дітей.

Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано у Корюківській МТГ Корюківського району; Батуринській, Комарівській, Мринській, Ніжинській громадах Ніжинського району; Коропській та Новгород-Сіверській громадах Новгород-Сіверського району; Варвинській, Ічнянській, Ладинській, Линовицькій, Малодівицькій, Парафіївській, Прилуцькій, Талалаївській громадах Прилуцького району; Козелецькій, Остерській, Ріпкинській, Куликівській та Чернігівській громадах Чернігівського району.

Як зазначають у центрі, в області циркулює вірус грипу А, що підтверджено вірусологічною лабораторією: методом ПЛР досліджено 32 зразки матеріалу від хворих із респіраторними симптомами, у 17 зразках визначено вірус грипу А.

Кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби (COVID-19) за минулий тиждень знизилась на 34,4% (61 випадок), госпіталізовано 14 осіб, всі дорослі.

За тиждень зареєстровано 2 летальні випадки від коронавірусу у осіб старше 65 років, що мали супутню патологію.

Зареєстровано другий лабораторно підтверджений 1 летальний випадок від грипу у мешканки м. Чернігів, що мала супутні захворювання.

Показник охоплення вакцинацією є низьким: всього вакциновано від грипу по області 3279 осіб, у т. ч. за минулий тиждень – 9.