Новини

Чернігівці отримали платіжки за опалення зі збільшеними сумами – в ОТКЕ пояснили причину

Чернігівці отримали платіжки за січень 2024 року в яких сума за централізоване опалення значно збільшилась у порівнянні з груднем 2023 року на 30 % .

Як повідомили в ОТКЕ, на це вплинув фактор низької середньомісячної температури зовнішнього повітря. За даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, середньомісячна температура повітря в першому місяці поточного року склала — (мінус) 4,58С, в грудні 2023 року — (мінус) 1,27С. Для порівняння, у січні 2023 року середньомісячна температура — (мінус) 0,68С, а в січні 2022 — (мінус) 2,04С, що на 3.9С та 3,31 градусів тепліше, ніж цьогоріч. Нарахування споживачам послугу з постачання теплової енергії залежать від обсягів споживання тепла будинком, що зафіксовані вузлами комерційного обліку теплової енергії, якими обладнано багатоповерхівки.

Читайте також: Три громади Чернігівщини обстріляли з гелікоптерів та мінометів

«Нарахування за теплопостачання здійснюються відповідно до показань загальнобудинкових приладів обліку. Далі згідно з Методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженою наказом Мінрегіонбуду № 315 від 22.11.2018р. весь обсяг теплової енергії, спожитої будівлею, розподіляється між усіма власниками квартир та нежитлових приміщень», — наголошує керівниця департаменту «Теплозбут» АТ «ОТКЕ» Марія Романова.

Інформація щодо споживання будинком теплової енергії щомісяця зазначається в нижній частині квитанції. Тут, споживач може побачити весь обсяг спожитої будинком теплової енергії та частку розподілену на його приміщення(квартиру). Якщо порівняти квитанції за січень і за попередній місяць, грудень, то різниця — помітна.

«Основне наше завдання — якісне і безперебійне забезпечення теплом осель Чернігівців. Щоб дотримати вимог чинних договорів на постачання теплової енергії, подача теплоносія в мережу опалення здійснюється відповідно до Температурного опалювального графіка якісного регулювання відпуску теплоти на опалювальний період, погодженого органами місцевого самоуправління», — підкреслила Марія Романова.