Факт-новини: оперативні сюжети

Громадське обговорення. Які додаткові питання винесуть на регуляторну процедуру цього року?

Featured Video Play Icon

Методика розрахунків компенсації за надані транспортні послуги та порядок її нарахувань, а також встановлення тарифів на перевезення пасажирів у громадському транспорті Чернігова. Ці питання будуть проходити регуляторну процедуру у 2022 році. Відповідне рішення погоджено на засіданні виконавчого комітету 11 січня.

Нагадаємо, у зв`язку зі значним підвищенням вартості метану, автоперевізники Чернігова звернулися до міської ради з проханням переглянути тариф на громадські перевезення. Як було повідомлено, наразі вони переводять свої автобуси на пропан.

Тож поки що питання тарифу на пасажирські перевезення у громадському транспорті Чернігова предметно не розглядається. Але це питання винесуть на громадське обговорення цього року.

На засіданні виконавчого комітету також погодили тариф на теплову енергію, яку виробляє чернігівська компанія на альтернативному паливі.

На розмір тарифу за тепло для населення це рішення не впливає, – акцентував Віктор Геращенко. Різницю у тарифі буде компенсувати міський бюджет. Також на виконкомі затвердили перелік об’єктів житлово-комунального господарства та інших, що фінансуються за рахунок коштів бюджету громади у 2022році.

Також на засіданні одноголосно підтримали проєкт рішення щодо надання матеріальної допомоги 30 громадянам, на загальну суму 45 700 грн. Це рішення стосується онкохворих та тих, хто потребує операції, а також учасників АТО.