Факт-новини: оперативні сюжети

Громадський транспорт. Стоячи і без масок?

Featured Video Play Icon

Знову на маршрутах. Рух громадського транспорту у Чернігові відновлено. Спецперевезення відмінені. Двері в автобусах та маршрутках тепер відкриті для всіх пасажирів.

На лінію виходить щодня 216 автобусів, 70 тролейбусів, – каже начальник управління транспорту ЧМР О. Рижий. – Є нюанси по піковому навантаженню. Бачимо, що дехто перевозить пасажирів стоячи. Ведеться робота з перевізниками.

Нагадаємо, у салоні кількість пасажирів обмежується кількістю місць для сидіння. Люди мають бути в масках. .А ще бажано в рукавичках. Хоча виїзд транспорту без автоматичного відкриття дверей поки що не відновлено, але час від часу вони на маршрутах з’являються, коли з ладу виходять автобуси чи в час пік.

Громадський транспорт проходить санітарну обробку згідно з Постановою, але пасажири теж мають дотримуватися заходів безпеки, акцентував Олександр Рижий. Як повідомив головний транспортник Чернігова, за дорученням мера В. Атрошенка також погодили графік руху маршрутів на дачі. Перевезення на Рівнопілля забезпечує Чернігівське тролейбусне управління, бо інших бажаючих його забезпечити поки що не знайшлося.