Факт-новини: оперативні сюжети

Готуємось до опалювального сезону: у Чернігові затвердили план робіт

Featured Video Play Icon

План підготовки Чернігова до осінньо-зимового періоду 2023-2024 років затвердив 25-го травня виконавчий комітет міської ради. Цей документ містить перелік робіт, які належить виконати комунальним підприємствам Чернігова у найближчі чотири місяці: ремонти комунікацій, перевірка обладнання, закупівля матеріалів тощо.

-Покрівлі, міжпанельні шви, мережі, двері, вікна – стандартний набір робіт, які виконують щорічно. Заготівля солі, піска та піщано-сольової суміші всіма підприємствами, в основному це КТП 2528, і невелику кількість закупають наші управителі і «Зеленбуд». Також підготовка «водоканала».  З капітального – це реконструкція водогону на Любецькій, ці роботи також будуть закінчені до початку опалювального сезону, – повідомив начальник управління ЖКГ ЧМР Ярослав Куц.

Ключовим завданням є також підготовка до майбутнього опалювального сезону.

-Останніми тижнями в інформаційному просторі були заяви від чиновників військових адміністрацій про якісь загрози зриву опалювального сезону в Чернігові. Цьому підігравала своїми політичними заявами «Технова». Я просив би їх утриматися від таких заяв, бо це залякування мешканців міста. Мешканцям міста ми б хтіли дати чіткий сигнал: міська влада, всі управління і комунальні підприємства працюють у плановому режимі, і вже зараз, у травні, починають підготовку до опалювального сезону 2023-2024 року, –підкреслив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Наразі вже стартували гідравлічні випробування магістральних теплових мереж з метою виявити та полагодити слабкі місця у комунікаціях. Абоненти Чернігівської ТЕЦ, яку орендує фірма «ТехНова», при цьому залишаються без гарячого водопостачання. Через це міська рада звернулася до ДБР.

-Я буду просити слідчих і правоохоронні органи вжити заходів, щоб привести орендаря до тями, щоб все таки він вирішив питання надання чернігівцям гарячої води. Тому що ми самі, я підкладаю до матеріалів, які везу, декілька запрошень письмових на «Технову», щоб їхній представник прийшов на загальноміські наради, на інші заходи, які пов’язані з роботою підприємства. Вони ці листи ігнорують, дзвінки наші ігнорують, просто не з’являються, ми будемо тепер спілкуватися з ними через правоохоронні органи, – зазначив Олександр Ломако.

Згідно з планом, усі підготовчі роботи мають бути завершені до 1 жовтня. За ходом їх виконання стежитиме оперативний штаб, до якого увійшли представники міської ради та керівники відповідних підприємств.