Факт-новини: оперативні сюжети

“Голоси, голоси, в моїй голові”

Featured Video Play Icon

 Так називається друга п’єса сучасної одеської драматургині Оксани Маслової, яку поставили артисти Чернігівського обласного молодіжного театру.

  Валерія Чокурашвілі, акторка , у виставі грає роль матері:

«Сьогодні ми запропонували глядачам потрапити в голову до 35-річної жінки і на цьому прикладі ми показуємо ,як розгортаються думки в голові. У кожного є свій  внутрішній критик, філософ, дорослий і так далі. Щодо моєї ролі, то я сьогодні за кулісами всю виставу   відображала реакції тієї людини на її думки диханням, позіханням, сміхом»

Фаїна – не тільки  грала дебютну роль – доньку в сноведінні, – вона ще  й афішомейкер. Саме вона робила малюнки на афіші .  Актори кажуть, що другий прем’єрний показ був найемоційнішим.  

Руслана Остапко, акторка, у виставі грає роль критика:

«Як ми знаємо, у кожному з нас живе в середині  критик, який задоволений  життям, або не задоволений. Мій критик  намагається змінити персонаж на краще, але він просто вибирає такі жорсткі методи, що не кожна людина може це витримати. Але треба давати стусани собі, щоб ти міг іти далі, розвиватися, жити, міняти себе, але  якось м’якше. Щоб людина   не зробила щось з собою».

Заслужений артист  України, актор театру  Олексій Биш вже втретє переглянув  виставу. За його словами, авторка  Оксана Маслова  дуже талановита, та для чернігівського глядача такий формат гри дуже незвичний.  «У кожного є свої внутрішні побоювання, рефлексії, якісь суїцидальні навіть моменти і тому мені здається, що тема цієї вистави, задачі і надзавдання – відвернути від суїцидальності.  Мені здається, що у цієї авторки ще попереду   успішне, творче майбутнє. Вона ще не багато п’єс написала. До речі, це – радіоп’єса», – каже Олексій Биш.

Глядачка  Олена, чернігівка:

«Фантастично, дуже по-живому. Російською  – «кровоточаще». Фонтаном и внутрішні монологи. Це сильний матеріал, сильні актори, сильна постановка, правда, хотілося б більше музики». Проєкт реалізовано за підтримки українського культурного фонду.