Факт-новини: оперативні сюжети

Герої Чернігова та міські програми. Які питання розглядатимуть депутати на сесії?

Featured Video Play Icon

Майже півсотня питань на порядку денному десятої сесії Чернігівської міської ради 8 скликання. Більшість з них не будуть дискусійними. Це підтвердило обговорення, яке відбулося на погоджувальній раді. Проєкт звернення до Прем”єр – міністра України та Міністра розвитку громад та територій щодо ризиків проходження опалювального сезону у Чернігові за кілька місяців до його початку теж розглядатимуть на сесії.

Серед питань порядку денного чимало проєктів рішень, які передбачають внесення змін до цільових програм, у тому числі і фінансових. За підсумками першого півріччя до міського бюджету надійшло на 63, 4 мільйона гривень більше, ніж планувалося. Їх розподілили на медицину, житлово- комунальне господарство та освіту. За рахунок цих коштів виплачуватимуть стипендії дітям – сирітам в ПТУ, а також купуватимуть для них підручники.

Низка проєктів рішень стосується розвитку туризму та промоції Чернігова. У наступні п’ять років у місті заплановано чимало цікавинок.

На серпневій сесії традиційно розглянуть низку земельних проєктів рішень. А також присвоять почесні звання ” Захисник України – Герой Чернігова” дев’ятьом нашим землякам.