Факт-новини: оперативні сюжети

Гендерні перспективи розвитку Чернігова

Featured Video Play Icon

Напередодні 8 березня за круглим столом зібралися керівниці владних структур міста, лідерки громадських організацій та представниці жіночого бізнесу.

Про це говорили жінки напередодні 8 Березня в мерії. Круглий стіл на таку тему зібрав керівниць владних структур міста, лідерок громадських організацій та представниць жіночого бізнесу. Привітав учасниць заходу начальник управління сім’ї, молоді і спорту ЧМР Андрій Дериземля.

Мета заходу – обговорити та знайти шляхи впровадження гендерної політики на державному та місцевому рівнях, каже секретар Чернігівської міської ради Наталія Хольченкова. Жінок турбують і зміни в деяких законопроєктах. Кожна з учасниць висловила свої думки і аргументи. У проєкті Закону Україну ” Про працю” багато спаплюжених норм, що стосуються прав жінок. Вони викликають лише абсурд, впевнена завідуюча відділом Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Тамара Назіна.

Разом з тим в нинішніх умовах поки існує соціальна підтримка жінок . Зокрема, це допомога при народженні і догляду за дитиною. У минулому році з’явився цікавий вид державної підтримки, “муніципальна няня”. Ірина Марчук каже, що лише по Новозаводському району міста понад 170 жінок скористалися такою послугою. 

Громадські організації будуть підтримувати й далі гендерні перспективи Чернігова , каже голова президії ГО “Спілка жінок Чернігівщини” Ірина Дорожкіна. Актив організації тішить представлення жінок у політиці та бізнесі. Але непокоїть те, що в Уряді немає уповноваженої з гендерних питань. Про чернігівську жінку мовою статистики розповіла голова Новозаводської в місті Чернігові ради Тетяна Кузнецова – Молодча. 

Загалом же в Чернігові жінок на 54% більше, ніж чоловіків . Середня тривалість їх життя – 76 років, що на 12 років більше, ніж у чоловіків. Підтвердило дані управління статистики в Чернігівській області.