Факт-новини: оперативні сюжети

Форум «Молодь у ресурсі» об’єднав активних юнаків та дівчат Чернігова

Featured Video Play Icon

Допомогти молоді реалізувати свої проєкти, знайти партнерів та отримати поради від досвідчених експертів. У Чернігові провели форум «Молодь у ресурсі», який став платформою для обговорення нових ініціатив та налагодження співпраці серед активних юнаків та дівчат. Організувала захід громадська організація «Українська монолітність» за підтримки управління в справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.

– Ми хочемо дати зрозуміти молоді, що вони є ресурс, який може зробити щось своє, маючи інші ресурси, які ми хочемо надати на цьому форумі. І вони мають знати, хто в нас працює, як працює, з ким можна співпрацювати, які взагалі тренди волонтерства тощо, – зазначила голова ГО «Українська монолітність» Анастасія Корицька.

Насамперед ми робимо акцент на шкільній молоді, адже вона також має бути залученою до життя громади, до суспільних рухів. І сьогодні ми запросили різні організації, аби вони мали можливість набрати до себе учасників, набрати нових членів, дати можливості молоді, аби вона мала можливість реалізувати свої власні проєкти на базі будь-якої організації, яку вони зможуть обрати, – каже керівниця програмного відділу ГО «Українська монолітність» Богдана Лисенок.

Учасники та учасниці познайомилися з представниками і представницями громадських організацій, а також дізналися про актуальні ресурси для розвитку. Окрім нетворкінгу, на активну молодь чекав воркшоп. Під керівництвом фахівчи вони розробили власні проєкти, які презентували експертній комісії.

Дві найбільш класні ідеїодеражать фінансування, адже ми вважаємо, що молодь потрібно підтримувати. І передусім молодь — це зміни, і молодь — це наше майбутнє, – підкреслила керівниця програмного відділу ГО «Українська монолітність» Богдана Лисенок.

Я братиму участь у оцінюванні проєктів. Я сподіваюся, що щось корисне знайдеться і для нашого управління, і ми також будемо дуже раді підтримати якийсь проєкт, – зауважила головна спеціалістка управління в справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР Олександра Селезень.

Насправді ідею, яку ми вкладали в цей форум, — це допомогти молоді об’єднати громадські організації між собою, створити спільні проєкти на майбутнє, щоб не кожен самостійно, відокремлено працював, а щоб у нас була спільна візія, спільна мета — розвивати Чернігів, допомагати йому створювати щось нове, допомагати одне одному і працювати в співпраці. Бо співпраці — це зараз дуже важливо, щоб ми були об’єднані і працювали й на Чернігів, і на нашу Україну, і на нашу Перемогу, – підкреслила членкиня правління ГО «Українська монолітність», депутатка ЧМР Юлія Дарницька.

Для подальшої співпраці та координації, організатори форуму створили Телеграм-канал «Молодь у фокусі». Там громадські організації інформуватимуть про актуальні можливості та заходи, аби юні чернігівці та чернігівки активно долучалися до різноманітних проєктів та мали можливість розвиватися далі.