НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Епопея з ливарним заводом продовжується!

Featured Video Play Icon

Мешканці мікрорайону Бобровиця, скоріш за все, й надалі дихатимуть  паленою пластмасою.   Держпродспоживслужба  провела відповідні дослідження на ливарному підприємстві «Символ» після звернення жителів  3-го провулку Кривоноса, 1.  За його результатами, якість повітря  відповідає вимогам чинного санітарного законодавства.

Ми вже розповідали  про цю проблему. Протягом двох років  жителі мікрорайону Бобровиця потерпають від шкідливих хімічних речовин у повітрі, а точніше задихаються від запаху паленої пластмаси. Люди звинувачують у цьому власника ливарного заводу «Символ». Підприємство за цей час   сплатило штраф у розмірі 136 гривень до екологічної інспекції, бо працювало без дозволу на викиди речовин в атмосферне повітря.

Власнику заводу зроблено припис з вимогою отримати  відповідний документ до 1 січня 2021 року. Наразі він його оформлює. Підприємство ж продовжує працювати. І хоча  результати експертиз поки виправдовують діяльність  бізнесмена, жителі  мікрорайону впевнені, вони не об’єктивні.   Допомоги  люди шукатимуть у Президента України, до якого готують відповідне звернення.