Факт-новини: оперативні сюжети

Електронна реєстрація першачків

Featured Video Play Icon

Як записати дитину до 1 класу чернігівської школи.


Ірина Богдан має двох маленьких донечок. Старша Віка збирається восени до школи. Аби дитина потрапила до першого класу, Ірина заздалегідь подбала про це. Два тижні тому вона дізналася про пілотний освітній сервіс Міністерства освіти України. Це електронна реєстрація майбутніх першокласників.

Молода мама не забарилася і зареєструвала донечку. Електронна реєстрація розпочалася з січня цього року. Завдяки новому освітньому сервісу створюється реєстр майбутніх першокласників. А це дуже важливо, адже таким чином можна зробити точний прогноз кількості таких дітей, каже Олена Горна. Щоб зареєструватися, необхідно зайти на сайт Чернігівського міського управління освіти. Із відповідною інформацією знайомить головний спеціаліст Чернігівського міського управління освіти Олександр Мельниченко.

На сьогодні вже подано 663 заяви від батьків майбутніх першокласників, це близько 25% від тієї кількості учнів, яка очікується. каже Олександр Мельниченко. У місті діє і чітко визначений порядок зарахування дітей до школи.

Основний принцип зарахування – діти приймаються на вільні місця, але встановлюється першочерговість, каже заступниця начальника управління освіти міської ради. Ірина Богдан бажає, щоб її дитина навчалася саме у 12 школі. Вона знаходиться у мікрорайоні, де проживає родина. Саме тут колись навчалася й Ірина. Та чи достатньо лише зареєструватися на електронному сайті, щоб потрапити до бажаного закладу освіти, поцікавилася у директора школи молода мама майбутньої першокласниці.

Дійсно, батькам потрібно не лише зареєструватися в електронній черзі, а й подати оригінали необхідних документів до обраного закладу освіти, кажуть в управлінні освіти. Прийом таких документів у школах стартуватиме з 1 квітня і триватиме до 31 травня, як і сама електронна реєстрація першокласників.