НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Дистанційній освіті – бути

Featured Video Play Icon

Міський голова Владислав Атрошенко на засіданні виконкому у четвер відреагував на акцію протесту, яка відбулася у середу біля мерії. Тоді батьки чернігівських школярів мітингували проти дистанційної освіти. Очільник міста погодився з тим, що такий спосіб навчання недосконалий і програє в ефективності очним заняттям, але повернути дітей за парти зараз неможливо – як і ігнорувати ситуацію з Covid-19 у Чернігові. Місто, нагадаємо, і досі знаходиться у червоній карантинній зоні.

Окрім іншого, навіть якщо повернути дітей до шкіл та дитсадочків – немає гарантії, що їх буде кому навчати, адже у Чернігові наразі хворіє близько 10 відсотків педагогічних працівників. За словами начальника управління освіти міської ради Василя Білогури, у місті хворіють 108 вчителів, у 37 з них підтверджений діагноз Covid-19. Причому цей показник останнім часом знижується завдяки тому, що школи пішли на канікули.

Також на засіданні виконкому розглянули звіт про виконання міського бюджету за 9 місяців 2020-го року. Його доходи у порівнянні з відповідним періодом минулого року скоротилися майже на 20% – переважно через зменшення субвенцій з державного бюджету.

Як пояснив Владислав Атрошенко, міський бюджет поділяється на захищені статті, які фінансуються в першу чергу, і незахищені. І у випадку, коли кошторис отримує менше грошей, ніж заплановано, під ніж ідуть саме незахищені статті – а це переважно видатки на розвиток міста. Тому не варто дивуватися, якщо у майбутньому масштаби будівництва і реконструкціЇ у Чернігові зменшаться.