ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Директор за конкурсом

Featured Video Play Icon

Конкурс кандидатів на вакантну посаду директора  ліцею №15 у Чернігові завершився.

Така процедура призначення керівників  в закладах освіти у місті діє з 2017 року. Було дві претендентки, Наталія Докіна, яка працює завучем та вчителем математики у гімназії №31, та Антоніна Харченко, яка  після виходу на пенсію директорки ліцею №15 Олени Жовтопляс виконувала її обов’язки. Конкурс проходив у кілька етапів.

На фінішному етапі конкурсу  кандидатки  озвучили  свої плани щодо перспектив розвитку  ліцею  та відповіли на запитання. Після  короткої перерви голова конкурсної комісії Олександр Ломако  озвучив її рішення:

« Обидві претендентки гідні того, щоб очолювати школу. Разом з тим, думка комісії полягає в тому, що на етапі, коли відбувається освітня реформа, досить складно буде навчальним закладам, особливо, які перепрофілюються в ліцеї, ці кроки пройти. І потрібна людина, яка вже добре знає колектив і роботу. Тому, в принципі, думка одностайна, що Антоніна Геннадіївна Харченко – на своєму місці. Вона працювала і виконуючою обов’язки директорки, і на інших посадах у школі протягом тривалого періоду і знає що робити з першого дня. Одноголосно комісія підтримала саме її кандидатуру».

 Комісія рекомендувала управлінню освіти Чернігівської міської ради укласти контракт з Антоніною Харченко. Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако привітав переможницю і побажав їй успіху на цій посаді.

Нагадаємо, що  у рамках освітньої реформи, Чернігівський ліцей №15  стане одним із чотирьох навчальних закладів міста, який  буде забезпечувати профільне навчання старшокласників. З 1 вересня  першокласників  ліцей уже  не набиратиме.

Згідно з озвученою Антоніною Харченко інформацією,  38 із 50 кабінетів у ліцеї №15 уже оснащені сучасним обладнанням. У рамках реорганізації  тут має відбутися  як кадрове, так і технічне оновлення.