ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Другий рік війни: яким був 2023-й для Чернігова?

Featured Video Play Icon

Другий рік, який Чернігів прожив в умовах повномасштабної війни, в ритмі боротьби з ворогом і єдності з усією країною. Дванадцять місяців, в яких було багато болю втрат, викликів, що доводилося долати попри все, допомоги громади та підтримки світу. Підсумувати 2023-ій, те, яким він був власне для міста, напередодні нового року виконувач обов’язків очільника Чернігова зібрав у муніципалітеті працівників і працівниць комунальних підприємств та управлінь, та подякувати за роботу кожному і кожній на своєму місці.

Те, що ми були разом, те, що ми трималися разом, ми продемонстрували велику єдність і силу, говорить про те, що ми в цьому році стали сильнішими, вистояли, не зламалися – це багато про що говорить. На нас з гордістю дивилася вся Україна, ми стали уособленням боротьби за місцеве самоврядування в країні і за демократію, за її збереження. За моєю спиною стоїть Прапор Честі, який Чернігів в цьому році отримав від Парламентської Асамблеї Ради Європи як свідчення вагомого внеску нашого міста в збереження демократії, боротьбу за цінності – спільні з Європою, як свідчення того що Чернігів це європейське місто і це ніколи не зміниться.  Головне, що мотивувало мене особисто, і переконаний, багатьох із вас, – це подвиг наших воїнів і підтримка наших людей, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Впродовж року, що минає, місто функціонувало у досить специфічних умовах, однак відновлювалося, посилювало армію та активно співпрацювало міжнародними партнерами, що втілилося в допомозі людям та десятках важливих проєктів. За словами Олександра Ломако, прийдешній, 2024-ий, буде непростим: ворог нікуди не дівається, зокрема, цього дня, 29 грудня, здійснив наймасованішу атаку з повітря. Тому пріоритет – на підтримці сил оборони і військових, задля чого місто скоротило до мінімуму видатки буквально, по всіх напрямках.

Головне, що в цьому році, і в наступному, я переконаний, що так буде завжди – над древнім, величним Черніговом є і буде синьо-жовтий прапор України. В наступному році я хочу всім побажати, в першу чергу, добра і злагоди вам, вашим близьким, вашим родинам, міцного здоров’я, многая літа, щоб всі були живі, здорові – це, мабуть, найголовніше. Щоб поверталися наші захисники і захисниці з перемогою, в наше місто, а ми як велика родина разом будемо їх зустрічати, і їх буде чекати тепле, світле, доглянуте місто, – підкреслив Олександр Ломако.