НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Дрони, ноутбуки, старлінки: один з підрозділів Нацгвардії отримав допомогу від Чернігова

Featured Video Play Icon

Сотні безпілотних літальних комплексів для розвідки, коригування та ураження ворожих позицій і техніки, спеціальні fpv-окуляри, портативні комп’ютери для керування, а також платформи супутникового зв’язку, що забезпечують доступ до інтернету у будь-якій точці – все це обладнання, придбане коштом міста за запитом військових, використовуватиметься одним із підрозділів Національної гвардії, що стоїть безпосередньо на захисті громади Чернігова. Цього тижня його передачу як частини чергового пакету допомоги погодили на сесії міської ради, і тепер воно – у руках оборонців.

Ця допомога, насправді, являється занадто важливою.  Міська рада дала нам можливість для повного циклу: у нас є планшети, у нас є ноутбуки, у нас є розвідувальні дрони, типу нічні, ми можемо використовувати їх і вночі також, в нас є ударні дрони – і повністю весь комплект для використання, – зазначив командир підрозділу.

Військовослужбовці кажуть, попри доволі кропіткий процес закупівлі, міська рада відпрацювала їхню заявку з мінімальними затратами по часу. Mavic 3Т, Matrice 30 та дрони-камікадзе, здатні нести 1,5 кг вибухівки – це те, без чого їм в сучасній війні не обійтися, адже мова про ефективне знищення ворога і збереження життів наших захисників і захисниць.

Це дуже потужна, я так скажу, допомога для нашої перемоги. Тому, наближаємо перемогу разом, дякую! Ще хочу вам такий сувенір від військової частини на згадку (передати – ред.), – сказав військовослужбовець.

Щиро дякую. Дякую вам і всім хлопцям, всім службовцям за захист нашої області. Ваша частина якраз знаходиться на захисті в Чернігові і, відверто кажучи, з такими захисниками. відчуття безпеки, наскільки це можливо під час війни – це 100%. Щира вам подяка від імені всієї громади. Чим можемо, ми допомагаємо регулярно всі запити які отримуємо від військових частин в першу чергу і ті які на території Чернігівської області і захищають безпосередньо місто Чернігів.  І це найменше, мабуть, що ми можемо зробити для підтримки наших воїнів. Головне, щоб всі службовці, всі наші захисники і захисниці були живими, здоровими, і як можемо, всі ми наближаємо нашу перемогу, – підкреслив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Загалом, за останній місяць місто спрямувало на конкретні запити по техніці та обладнанню і провело відповідні тендери сумарно на майже 10,3 млн гривень. Позиція муніципалітету – напрямок підтримки Сил оборони був і залишається пріоритетним для Чернігова.