Факт-новини: оперативні сюжети

Довідки до дитсадка та спецперевезення відміняють

Featured Video Play Icon

У вишиванках, але не з позитиву, розпочалася щотижнева ранкова нарада у Чернігівського міського голови. Як пояснив Владислав Атрошенко, через збіг певних трагічних подій вона відбулася не у вівторок, а в середу. Мер висловив співчуття у зв’язку із загибеллю народного депутата України по 208 в/о В.М.Давиденка.

Далі обговорювали поточні питання. Про COVID-19 та критерії МОЗ, які включають для Чернігова зелене світло для послаблення вимог безпеки та зняття певних заборон, які діяли майже два місяці.

На фоні падіння економіки і світової кризи, яку у певній мірі спровокував COVID-19, економічна ситуація в Україні та Чернігові, зокрема, досить непроста, – наголошує Владислав Атрошенко. Першочергова задача влади – благополуччя власного народу, – каже мер. – Треба займатися економікою, працювати, платити зарплату. 80% людей живуть від зарплати до зарплати.

І в той же час, стабільна ситуація у Чернігові з цією досі не вивченою інфекцією не має розхолоджувати людей, каже міський голова. Він запевняє, що при контактах з незнайомими людьми маски не знімає, дезінфектори використовує. На нарадах тримає дистанцію. Тож з соплями та кашлем до дитсадків дітей батькам тягнути теж не радить. Після інформації головного освітянина Чернігова про відкриття ДНЗ з 1 червня Владислав Атрошенко запропонував відмінити обов’язкові медичні довідки для дітей, які підуть до дитсадочка, та рекомендував встановити температурний максимум – 37 градусів.

Близько 3 тисяч працівників працює у дошкільних закладах Чернігова. На жаль, ініціатива міського голови щодо їх тестування на COVID-19 виявилася не реальною – обласний лабораторний центр не потягне такого навантаження. Сьогодні він працює з максимальним навантаженням – до 200 ПЛР тестів на добу. Громадський транспорт у Чернігові вже запустили. На маршрут вийшло 195 автобусів та 62 тролейбуси. З понеділка планують відмінити спецперевезення в години пік аби батьки з дітьми могли дістатися до дитячих садочків. У той же час, число пасажирів обмежується кількістю місць для сидіння. Автобусний маршрут на Рівнопілля за розпорядженням Владислава Атрошенка теж запустили. Питання щодо дозволу вийти на маршрути автобусам без автоматичного відкриття дверей буде розглядатися окремо,- повідомили на нараді.