Факт-новини: оперативні сюжети

Дорожний компроміс. Як обмежуватимуть швидкість автомобілів на вулиці Береговій?

Featured Video Play Icon

50 кілометрів на годину. Це максимальна швидкість  з якою дозволяється їздити вулицями міста. На жаль , далеко не всі водії дотримуються цього правила.  Як результат, у Чернігівській міській ради на прохання мешканців  змушені встановлювати пристрої примусового зниження швидкості. Зазвичай їх облаштовують біля навчальних закладів.

Організацію дорожнього руху у Чернігові  обговорювали на ранковій нараді у муніципалітеті. Намагалися знайти компроміс між  пішоходами та водіями . Перші – просять  світлофори та  обмежувачі руху майже на кожному переході, другі – на це нарікають, бо вони приводять до  створення штучних  заторів на дорогах. Так є звернення від депутатів та містян щодо обмеження руху транспорту на вулиці Береговій , у напрямку міського пляжу та на центральних магістралях Чернігова. Як варіант вирішення проблеми , розглядається  також  встановлення  камер відео фіксації. Місто готове долучитися до цієї програми , але на певних умовах.

 Якщо б частина коштів  від штрафів за перевищення швидкості надходила до міського бюджету , тоді міська рада була б зацікавлена вкладати гроші у закупівлю камер, – вважає Чернігівський міський голова. Владислав Атрошенко запропонував очільникам поліції озвучити цю пропозицію для її реалізації на законодавчому рівні.

Питання щодо належного забезпечення дорожнього руху у  Чернігові  та місць встановлення пристроїв примусового зниження швидкості розглядаються  на засіданні постійно-діючої комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху.

 За інформацією КП ” Міськсвітло” у Чернігові  встановлено 68 світлофорів. Цього року  додадуть  ще 2 нових, а  три капітально відремонтують.