Новини

Дорожники завершують прибирання завалів зруйнованого мосту через Десну

Завершується прибирання завалів зруйнованого мосту через річку Десна на об’їзній Чернігова на трасі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі.

Про це повідомляє пресслужба Служба автомобільних доріг у Чернігівській області.

Читайте також: За добу на Чернігівщині знешкодили 170 боєприпасів

 Підрядник демонтував залізобетонні конструкції прогонової будови та опорних частин мосту. За допомогою потужних гідромолотів проведена дефрагментація та подрібнення великих брил бетону. Отриманий будівельний матеріал стане в пригоді для відновлення дорожніх об’єктів в області. Його використовують для спорудження будівельних майданчиків і тимчасових підходів до них.

Паралельно дорожники працюють над відновленням проїзду цією ділянкою траси М-01 у майбутньому. Спеціалісти вже обстежили об’єкт і розробляють проєктну документацію на ремонт цього мосту. Міст через Десну поблизу Шестовиці завдовжки 613 метрів. Його було підірвано наприкінці лютого для зупинки просування окупаційних військ у напрямку Києва, які увірвалися на Чернігівщину з території двох сусідніх держав. Це одна з «чернігівських Чорнобаївок». Неодноразово ворог намагався навести понтон і переправитися через річку, проте кожного разу отримував щедрих гостинців від ЗСУ та йшов слідом за російським кораблем.

Нагадаємо, через бойові дії в Чернігівській області пошкоджено 680 кілометрів державних доріг і 25 мостів. Тимчасовими об’їздами забезпечений рух транспорту біля 11 штучних споруд, ще три переправи зараз у процесі.