Факт-новини: оперативні сюжети

Дорога на Шерстянку. Перша ділянка

Featured Video Play Icon

Розпочали в травні, а завершать основні заплановані на цей рік роботи вже у вересні. Дорога на Шерстянку активно будується. Вартість об’єкту 124 мільйони гривень. Керівник Шляхобудівельного управління Олександр Харчук пояснює, чому так дорого коштує нова автомагістраль – необхідно переносити теплотрасу, електролінії, каналізаційний колектор, кабельні водопроводи.

Будівництво дороги розділили на чотири ділянки. Перша розпочинається на вулиці Самоквасова. Нині працівники ШБУ-14 прокладають мережі й паралельно формують дорожнє полотно. Незважаючи на спеку, чоловіки працюють у поті чола і радіють, що їхніми руками будується нова дорога, на яку жителі мікрорайону Шерстянка чекали  десятки років.

Основна ділянка – друга. Вона буде пролягати територією фабрики первинної обробки вовни. Це непрості кілометри, каже керівник об’єкту. Дорога буде перетинатится із залізницею. Тож у майбутньому мають встановлювати ще й світлофори та шлагбаум. А це третя й четверта ділянки, на перетині вулиці Мазепи буде йти поворот на ТЕЦ. За словами керівника ШБУ-14, так зможуть розвести транспортні потоки і зменшити навантаження на перехрестя. Проєкт розрахований на 2 роки. Повна його назва “Будівництво автодороги для під’їзду з вулиці Івана Мазепи до вул. Текстильників – Самоквасова”. У 2021 році тут має бути нова дорога загальною протяжністю півтора кілометри з озелененням та благоустроєм.