ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Допоможе бити ворога: 1-а танкова бригада отримала техніку й обладнання від Чернігова

Featured Video Play Icon

Напередодні другої річниці вигнання окупантів з Чернігівщини бійці та бійчині 1-ої окремої танкової Сіверської бригади отримали від громади міста чергову партію обладнання для ефективного ведення бою. Саме сталеві воїни 1-ої окремої танкової Сіверської бригади відстояли Чернігів у лютому-квітні 2022-го та не дали ворогу зайти в місто і нині продовжують виборювати свободу та незалежність України на найгарячіших напрямках. З шаною та подякою чернігівці продовжують підтримувати своїх!

Хочу, по-перше, привітати наших шановних гостей з нашої рідної Чернігівщини. Дуже завжди раді їх вітати в наших краях, не можна назвати де, але та підтримка і ту кількість допомоги, що заходить від наших побратимів, а конкретно від Чернігівської громади. Це дуже великий внесок для подальшої перемоги і тільки перемоги, – зазначив начальник логістики 1 окремої танкової Сіверської бригади «Рубін».

Завдяки 1-ій танковій на Черніговом завжди був синьо-жовтий прапор і так, я впевнений, буде і надалі. Ви в цей час продовжуєте боротьбу за нашу країну. І сьогодні ми з депутатами міської ради доставили черговий, скажімо так, вантаж для 1-ої танкової. Це наш внесок, внесок міста Чернігова в наближення перемоги. Я переконаний, що сьогодні всі на своїх місцях мають робити все, щоб наблизити перемогу. Чернігів долучається до цього процесу, робить все, що від нас залежить, в межах можливостей нашої громади. А побажання тільки одне, щоб хлопці всі поверталися до рідного міста живими, неушкодженими із перемогою. Дякую, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Міська влада та громада Чернігова системно допомагає Збройним силам України. Виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако вчергове особисто відвідав захисників та захисниць на Донеччині та передав придбану за волонтерські кошти “Української команди” та депутатів міськради бойову техніку та важливе обладнання, яке допоможе “сталевим” бити ворога. А це стралінки, холодильні камери, потрібні для роботи силові кабелі. А також комплекс для дистанційного відеоспостереження та ведення вогню “Соловей”. Він дозволяє працювати з закритих позицій, окопів, бліндажів та забезпечує дальнє виявлення і знищення піхоти та інших ворожих цілей. Крім того, 1-ша окрема танкова Сіверська бригада отримала 11 систем РЕБ, що були придбані коштом міського бюджету.

Засоби РЕБ, так само, як і дрони, це навіть основне, що зараз потрібно в ЗСУ, бо зараз вся війна йде з повітря. І засоби РЕБ в боротьбі з дронами – це як ПВО проти авіації. А зараз над нами літають дуже багато дронів. Ці РЕБи будуть захищати наші позиції, безпосередньо бліндажі, та один РЕБ, який найпотужніший, буде захищати цілу смугу, – каже командир відділення взводу радіоелектронної боротьби 1 окремої танкової Сіверської бригади «Прима».

– Чернігівщина – це, власне, дім нашої бригади, це територія, яку хлопці захищали ціною власного життя, або ціною власного здоров’я, або ціною власного ресурсу. Тому для нас це необіяк важливо, коли люди, яких ці хлопці захистили, зараз так нас підтримують. Тому ми дякуємо. Дякуємо за те, що пам’ятаєте про нас. Дякуємо за те, що ви вірите в нас. І дякуємо за те, що неабияк підтримуєте, – зазначила пресофіцерка 1 окремої танкової Сіверської бригади Діна Вонг.

Додамо, все устаткування надане відповідно до запитів самих бійців, які вони надали під час візиту Олександра Ломако на позиції 1-ї танкової у січні цього року.