Факт-новини: оперативні сюжети

Допомогу від міжнародних партнерів отримали комунальні установи Чернігова

Featured Video Play Icon

Міжнародні партнери продовжують підтримувати Чернігів у скрутний час. Виконавчий комітет міської ради 17-го лютого взяв на баланс генератор від Офісу управління ООН з обслуговування проєктів в Україні, який живитиме об’єкти критичної інфраструктури. А також розподілив 65 теплових гармат від Німецького товариства міжнародного співробітництва між комунальними установами Чернігова.

-В разі, якщо не буде тепла, це, думаю, суттєва їм допомога, – зазначив Олександр Ломако.

Окрім цього в місті продовжують діяти важливі соціальні програми. Так  виконком погодив черговий список членів сімей загиблих Захисників та Захисниць України, які отримають фінансову підтримку від муніципалітету.

-В цьому році вже отримали матеріальну допомогу 49 осіб, загальна сума виплат становила 3 199 250 гривень. Пропонується надати матеріальну допомогу членам загиблих захисників і захисниць 9 особам на суму 569 500 гривень, – повідомила директорка департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

Також за міською програмою підтримки народжуваності фінансову допомогу отримають 53 чернігівки, на загальну суму у 450 тисяч гривень. Виплати відбуваються у розмірі 5 тисяч гривень за першу дитину, 10 тисяч – за другу, 20 тисяч – за третю і наступних.