ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога ЗСУ: у Чернігові провели Великодній благодійний ярмарок

Featured Video Play Icon

Грали, співали, продавали поробки аби зібрати кошти на ЗСУ. «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» спільно з об’єднанням добровольців «Бо Можемо!» організували «Великодній благодійний ярмарок». Долучилися і представники центру «Спорт для всіх», дитячої бібліотеки №2 та фонду «ЛАЙФ ІНТЕРНЕШНЛ». Ініціаторами ярмарку стали вихованці дитячо-підліткового клубу «Джерельце», на території якого і провели захід.

-Перед таким світлим святом, звичайно, якась внутрішня потреба, розуміння того, що якщо ми можемо щось зробити, якщо ми можемо якось долучитися, то ми маємо це зробити. Як завжди, ініціаторами свята виступають діти. Вони хочуть бути долученими до нашої перемоги, – зазначила педагогиня-організаторка дитячо-підліткового клубу «Джерельце» Світлана Курочкіна.

«Бо Можемо!» — це громадська організація, представники якої відновлюють пошкоджене житло, плетуть маскувальні сітки та роблять окопні свічки. Волонтери і клуб «Джерельце» об’єднали зусилля заради важливої місії — збору коштів для Збройних сил України.

-Моя донька ходить у цей клуб і Світлана Миколаївна запропонувала долучитися. Вона знала, що я представляю організацію благодійну й запропонувала долучитися, щоб разом зібрати більше коштів для наших військових . Тому що ми хочемо скорішої перемоги нашої країни, – розповіла волонтерка об’єднання добровольців «Бо Можемо!» Юлія Галюга.

На гостей ярмарку чекали солодка вата, аквагрим, ігрові та спортивні локації. Бажаючі брали участь у творчих майстернях, де розфарбовували Великодні писанки з гіпсу або картону, а також тематичні розмальовки. Проте відвідати кожну локацію можна було лише за донат. Діти весело провели час та долучилися до благодійності. Вони підготували багато домашньої випічки та поробок, зокрема патріотичні ляльки-мотанки, вироби з бісеру та малюнки.

Це важливо для наших ЗСУ, для перемоги, щоб ми всі виграли, перемогли. Я принесла свої два малюнка, для тих, хто любить малюнки. Ще я принесла кекси, які зробили сама. Думаю, люди любить випічку, – каже Софія, учасниця заходу.

Вихованцям та педагогам клубів за місцем проживання вдалося зібрати понад 7,5 тисяч гривень. Разом із коштами, що задонатили в скриньку організації «Бо Можемо!», загальна сума склала майже 12000 гривень. Гроші витратять на закупівлю матеріалів для маскувальних сіток та костюмів для наших захисників.