Факт-новини: оперативні сюжети

Долучайтесь до громадського обговорення

Featured Video Play Icon

Ескізний проєкт «Реконструкція скверу ім. Попудренка в м. Чернігів» виноситься на громадське обговорення. Його автори  пропонують створити тут сучасну модернову локацію для людей різного віку.

Проєктні рішення передбачають перекриття руху автотранспорту по вул. Магістратській (у частині, що межує зі сквером) для формування нової пішохідної алеї.Це забезпечує  відкритість простору, а також об’єднуються будівлі Чернігівської міської ради і Чернігівського обласного молодіжного центру зі сквером.

Зі сторони вул. Кирпоноса, запроєктовано автомобільну стоянку, що розрахована на 25 автомобілів і призначена для обслуговування відвідувачів скверу. Будуть тут і велосипедні парковки.

Центральну алею скверу планується розширити та підкреслити групами пішохідних фонтанів, які будуть представлені у вигляді лабіринту зі струменів води.

Передбачено облаштування газонів.

Проєктом запропоновано оновлення зовнішнього вигляду монументу братської могили 24-х радянських воїнів: облицювання пам’ятки металевими панелями з перфорованими іменами загиблих воїнів з підсвічуванням у вечірній час.

Навпроти будівлі Чернігівської обласної державної адміністрації відведено зону для розміщення монументу пам’яті загиблим Героям Небесної Сотні.

Проєктом планується висадка 128 дерев (граби, платани, сакури), а також майже 4000 декоративних кущів та багаторічних трав різних видів.

 Одним з головних елементів проєкту, є великі урбаністичні гойдалки «без вікових обмежень». 

Враховуючи те, що на даний час в Україні триває пандемія коронавірусу Covid-19, прийнято рішення провести голосування у режимі онлайн. Будь-які зауваження та пропозиції  можна  надсилати поштою за адресою:14000, м Чернігів, вул. Реміснича, 19 або на e-mail [email protected] з позначкою «Сквер імені Попудренка, пропозиції та зауваження». Детальна інформація на сайті Чернігівської міської ради. Термін розгляду пропозицій – до 01 травня 2021 року.