Факт-новини: оперативні сюжети

До військового параду готуються під Черніговом

Featured Video Play Icon

Під Черніговом на військовому аеродромі « Півці» розгорнулися військові підрозділи. Тут понад тисячу військовослужбовців та майже 300 одиниць техніки. Вони готуються до Параду з нагоди 30-річчя незалежності України.

Зведена механізована колона нараховує 24 розрахунки. Це : військові, озброєння, техніка різних видів Збройних Сил України. Залучені інші силові структури, зокрема Національна гвардія України. Окремими колона буде рухатися артилерія, санітарні авто, реактивні системи залпового вогню БМ – 21 « Град», комплекси радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Війська оперативного командування « Північ» теж учасники параду. Це 30 окрема механізована бригада ім. князя К. Острозького , один із розвідувальних підрозділів на броньованих автомобілях « Новатор» з протитанковими ракетними комплексами « Стугна- П» та броньовані розвідувальні автомобілі. Тренування парадних розрахунків триває вже тиждень.

Як повідомив бригадний генерал Володимир Карпенко, у цьому році військові представлять чимало новітніх зразків озброєння та техніки. Для розташування підрозділів , які залучені до тренувань на полігоні розгорнули містечко. Це більше 50 наметів. Військові мають можливість не тільки для тренувань , але й для відпочинку.

Підготовка до великого параду Збройних Сил України , який відбудеться 24 серпня у столиці, під Черніговом триватиме до 7 серпня. Після цього колона переміститься до Києва. Генеральні репетиції пройдуть на злітній смузі Антонова та безпосередньо на Хрещатику. Інформує служба зв’язків з громадськістю ОК «Північ».