Факт-новини: оперативні сюжети

До школи – через температурний скринінг та з антисептиком

Featured Video Play Icon

Перше вересня у школярів буде. Але до школи діти підуть за новими правилами. Їх алгоритм наразі розробляють два Міністерства –  охорони здоров`я та освіти і науки України. Аналізується також закордонний досвід, – повідомив на брифінгу 15 липня очільник МОЗ Максим Степанов.

-Буде обов’язкове вимірювання температури для всіх працівників та у дітей, – каже міністр. – Діти  мають користуватися антисептиком. Коли батьки приводять дітей до школи, зобов’язані користуватися масками.

Нові правила відвідування навчальних закладів обіцяють оприлюднити наступного тижня. Це дозволить школам якісно підготуватися до 1 вересня. У Чернігові підготовка до нового навчального року йде у плановому темпі. Уже завезені нові меблі для першокласників за проектом НУШ. Тривають ремонтні роботи.

  • Значно прискорили роботи по ЗОШ №3, по 1-й вчора проводили планову заміну системи опалення, у 19-ій майже завершено басейн і проводиться тестування, – повідомляє начальник управління освіти міськради Василь Білогура. – Фактично завершено ремонт туалетів у дитячих садочках.

Набір заяв від батьків майбутніх першокласників у Чернігові ще триває. Уже сформовано 97 класів, до яких вже зараховано 2812 дівчаток та хлопчиків.