Факт-новини: оперативні сюжети

Для сиріт Чернігова коштів не знайшлося

Featured Video Play Icon

Чернігівські діти – сироти  ризикують залишитися без державної підтримки  на купівлю житла. В державній субвенції, яку отримала наша область на ці потреби,  для сиріт з Чернігова коштів не знайшлося, – повідомив  керівник профільного управління міської ради на оперативній нараді в мерії. 

  • Міська рада подала свою пропозицію. 43 особи на загальну суму 27 млн. грн. На минулому тижні ми отримали рішення регіональної комісії при Чернігівській ОДА . Затверджено 76 осіб на загальну суму 31 млн. і жодна дитина з міста Чернігова в цей перелік не потрапила, – повідомив начальник відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради Михайло Католик.

 При цьому  вплинути на рішення цієї комісії міський відділ не може. Хоча , як проінформував Михайло Католик, у сформованому списку є серйозні невідповідності чинному законодавству . Враховуючи ці обставини   чернігівські діти – сироти  взагалі втрачають шанс отримати до критичного віку державну субвенцію на купівлю власного  житла і залишаються на одинці зі своїми проблемами, – підсумував Михайло Католик.  Владислав Атрошенко доручив профільному управлінню міської ради викласти всю цю інформацію  у листі до голови Чернігівської обласної державної адміністрації та керівника  відповідного відділу в структурі ОДА , щоб звернути увагу посадовців на невідповідність у розподіленні  державної субвенції на потреби дітей – сиріт в регіоні та ініціювати питання перерозподілу виділених на область коштів для сиріт.