Факт-новини: оперативні сюжети

Діалог влади з громадою: з якими питаннями звертаються чернігівці до муніципалітету?

Featured Video Play Icon

Перш ніж попасти до вас на прийом, я вже обійшла скільки – 17 чи 18 інстанцій, але питання не зрушилось з місця зовсім, аж ніяк.

 Від індивідуальних до питань будинку, вулиці чи навіть всієї громади. Надто, коли вони виняткові, конфліктні чи складні.

У мене сусідка живе поверхом вище і в своїй оселі тримає надмірну кількість котів, вони там дохнуть, плодяться свою справу роблять – всі кутки замочені. Самі тварини голодні та агресивні, кидаються на людей. У заручниках ситуації не лише квартира пані Світлани, а фактично весь під’їзд. Поліція, муніципальна варта, зоозахисні організації та суди – усюди, куди можна, вже зверталися, а жінку притягували до відповідальності та за неналежне утримання вилучали котів. Але все знову йде по колу, – розповідає Світлана Пєнкіна.

Ситуація неприємна і, чесно кажучи, юридично вирішити її не так просто, як здається. Але враховуючи, що квартира не приватизована, я думаю, що ми постараємся знайти важелі впливу на власницю. Задіюючи КП “Деснянське”, задіюючи муніципальну варту, поліцію і “Крок до тварин” нашу організацію, я їм дам доручення, попробуємо ще раз це зробити, – зазначає в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

 Такий особистий прийом громадян на робочому місці, або ж на виїзді – один із форматів постійної комунікації влади з громадою, коли мешканці можуть донести свою проблему чи пропозицію, а представники місцевого самоврядування, уповноважені цими ж мешканцями, їх почути, зрозуміти та вирішити.

Наприклад, цього дня це звернення щодо встановлення вхідних дверей у квартирі пошкодженої росіянами багатоповерхівки, скарги на роботу управителя в будинку чи пошук допомоги для ОСН у прокладанні на вулиці централізованої каналізації. Або ж підтримки волонтерів.

-Ми роздаємо хліб людям і це робили ще до повномасштабної війни в Маріуполі і от вже сьомий місяць в Чернігові, маємо близько 12 локацій, де роздаєм цей хліб, і аудиторія приблизно, яка приходить, це біля 2 тисяч людей. В основному старші люди, малозабезпечені сім’ї і вони потребують цього, – говорить представник ГО “Не хлібом єдиним” Юрій Ковальчук.

Базуючись на Волині, вони приїздять до нас щотижня і крім роздачі хліба намагаються спілкуватися з людьми, вислухати їх чи розрадити. До виконуючого обов’язки очільника міста вони звернулися з проханням за можливості допомогти у розрахунках за тепло. Адже, рахунки за приміщення, яке вони орендують як склад, для них ледве підйомні.

Дуже велика вам подяка за те, що ви допомагаєте людям в такий складний час те, що ви ще маєте за це платити, це неправильно, я вважаю. Я думаю, що ми маємо на сесії міської ради розглянути питання і змінити перелік громадських організацій, які отримують допомогу з міського бюджету і зробити безкоштовну оренду і відшкодовувати, подивитися з Єпініним, хто там балансоутримувач цієї будівлі, чому такий тариф, чому така цифра, – зауважує Олександр Ломако.

Олександр Ломако запевнив, що місто готове максимально йти назустріч тим, хто робить свою благодійну справу щиро і абсолютно безкорисливо, а тому шукатиме різні варіанти допомоги.