Новини

Держава контролюватиме ціни на продукти харчування під час карантину

 Уряд ухвалив постанову «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідеміологічного призначення». Цією постановою запроваджується державне регулювання цін на окремі продукти харчування та низку медичних засобів, необхідних для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19

До переліку товарів віднесені наступні харчові продукти: крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне (вищий сорт), макаронні вироби вітчизняного виробництва, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), вода мінеральна без газу та масло вершкове жирністю 72,5%.

Також, державою запроваджуються штрафні санкції за порушення порядку формування та застосування цін і тарифів, зокрема, під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, на товари, що мають істотну соціальну значущість згідно визначеного переліку, якщо ціна на них перевищила більше ніж в 1,2 рази. Штрафні санкції для громадян складатимуть – від 200 до 250, для посадових осіб – від 250 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постанова вступить в силу через 10 днів з дня її опублікування та діятиме до закінчення карантину.