Факт-новини: оперативні сюжети

Денніс Аду презентував чернігівцям авторську музику

Featured Video Play Icon

Суботнього вечора дворик філармонійного центру приймав столичних джазменів. Квартет Денніса Аду приїздив з презентацією нового сольного альбому бенд-лідера під назвою “Sunlight above the sky” (“Сонячне світло над небом”). З початку року композиції з альбому можна послухати або скачати у мережевій музичній бібліотеці. Наші глядачі мали нагоду уперше почути їх наживо.

Представлена програма – це музика про місця, де побував автор, про особистості, які справили на нього враження. Прозвучали також твори присвячені близьким людям. До речі, мама Дена є першим і найсуворішим критиком. Під час концерту той розповів і про свою бабусю. Якось вона отримала з Гани, у цій африканській країні й народився музикант, телеграму від доньки тривожного змісту.

Сьогодні Денніс Аду – найвідоміший український джазовий трубач. У 2009 році був визнаний “кращим музикантом в Україні”. Нині очолює квартет, квінтет та джазовий оркестр. Неодноразово приїздив до нас у складі інших відомих колективів.

На гастролях Деннісу Аду доводиться виступати на різних майданчиках. Ідею проведення концертів у дворику нашого філармонійного центру вважає класною.

Після цього концерту майданчик зачинився на ремонт. Вже у вересні відновлений дворик знову прийматиме шанувальників джазу.