НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

День знань. Скільки першачків пішли до чернігівських шкіл?

Featured Video Play Icon

Без традиційної лінійки, але з квітами й святковим настроєм. 1 вересня в школах Чернігова, як і по всій Україні, стартував навчальний рік. День знань діти провели здебільшого в своїх класах. Урочисті заходи пройшли тільки для учнів 1-х та 11-х класів. Третьокласниця Даша Медвідь з нетерпінням очікувала 1 вересня.

Батьки не менше дітей відчувають свято, але хвилюються через ситуацію з ковідом в Україні.

Чернігівська школа №1 з поглибленим вивченням іноземних мов навчальний рік розпочинає в новому статусі. В зв’язку з реформуванням загальної середньої освіти через декілька років вона матиме ліцейний профіль. Нині школа замість трьох має вже шість десятих класів.

До нового освітнього процесу школа підготувала і матеріально-технічну базу. Тут зробили ремонт санвузлів і деяких коридорів, оновили актову залу. Саме тут пройшов урочистий захід до Дня знань лише для одинадцятикласників.

Перший урок у школі присвятили 30-й річниці незалежності України. Провели його англійською мовою. Вчителька Руслана Дементова готувала тему з особливими почуттями. Каже, в новому навчальному році очікує більшого спілкування з дітьми, аніж в минулому.

Учителі відчувають не менше хвилювання, ніж учні та їх батьки. Для вчительки зарубіжної літератури Олени Гончарової 1 школа – рідна, адже пропрацювала в ній вже 40 років.

За інформацією управління освіти Чернігівської міської ради, 53 десятих класів і 98 – перших сформовано нині в Чернігові. У перших класах міста навчатимуться 2909 дітей. По кількості учнів це приблизно на один клас більше, ніж було в минулому році. Загалом у чернігівських школах цього року освіту здобуватимуть понад 30 тисяч учнів.