НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

День матері

Featured Video Play Icon

День матері – одне з найголовніших родинних свят.  В Україні його відзначають у другу неділю травня. Цього року свято припало на 9 число.

Для Олени Шевченко цей день особливий, адже бути матір’ю шістьох дітей, каже жінка,  – це не тільки велика відповідальність, а й щастя. Старшому сину – 22 роки, служить в армії за контрактом, має свою сім’ю. Син Іван навчається в 11 класі, Олексій – у 8-ому, Сергій – у 6 класі. «І як кажуть: велика крапка: в мене двійня – Михайло і Ангеліна», – каже пані Олена.

Оксана Амірова згадує свого 25-річного сина, який у 2017 році загинув в зоні АТО. Каже, з дитиною були найліпшими друзями. В душі вона назавжди залишиться матір’ю свого слухняного хлопчика, який був опорою для  родини.

Оксана Амірова, мати загиблого солдата:

 «Як хлопці   казали: «Мам, як не я, так хто?». В мене син завжди казав: «Мам, наша Сосниця найгарніша, я не хочу, щоб в тебе стріляли». От зараз для мене це занадто принципово, що всі закони, які існують по родинах загиблих, вони повинні працювати в кожному ОТГ заради пам’яті наших дітей».

6 травня в обласній раді вшанували представниць багатотисячної жіночої спільноти Чернігівщини з Днем матері. Тут зібрались представниці громадських організацій «Єдина родина Чернігівщини»,  «Родина воїнів», «Шанс», осередків багатодітних сімей. В заході також взяли участь матері, які виховали обдарованих дітей, видатних спортсменів, жінки різних професій.

За даними Головного управління статистики у Чернігівській області, на початок цього року на Чернігівщині проживало більше 530 тис. жінок. У минулому році мамами стали майже 6 тис. осіб,  які народили 3010 хлопчиків та 2915 дівчаток.  Офіційно цей день в Україні стали відзначати з 1999 року.