Факт-новини: оперативні сюжети

Декларування доходів триває

Featured Video Play Icon

Чи варто поспішати подавати декларації про майновий стан?

На Чернігівщині триває кампанія з декларації доходів за 2019 рік. У січні понад 725 осіб вже подали відповідні документи і задекларували більше 75 мільйонів гривень доходів. Із них 383 особи сплатили до бюджету мільйон 400 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та майже 376 тисяч військового збору. Інші 343 громадянина подали декларації аби одержати податкову знижку та повернути з бюджету більш ніж 906 тисяч гривень сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо, обов’язок подання декларації про майновий стан виникає у разі отримання громадянами упродовж 2019 року доходів від здійснення операцій з інвестиційними активами, надання майна в оренду , у вигляді виграшів, спадщини чи подарунків, іноземних та інших доходів, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати основної зарплати.

Останній день подання декларації – 30 квітня 2020 року. А для тих , хто хоче отримати податкову знижку за 2019 рік декларацію можна подати до 31 грудня 2020 року включно. Інформує сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області